ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fitch: Σταθερότητα στην κυβέρνηση παρά τα εκλογικά αποτελέσματα

Fitch: Σταθερότητα στην κυβέρνηση παρά τα εκλογικά αποτελέσματα

«Το ποσοστό που έλαβε η Νέα Δημοκρατία, σε συνδυασμό με εκείνο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήταν υψηλότερο του αναμενομένου, παρέχει μια σταθερότητα στην ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει σε σημερινή του ανάλυση ο οίκος Fitch.

«Εχοντας υπόψη τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης, διαπιστώνουμε ότι δεν υπήρξε κάποια μεγάλη εκλογική σπασμωδική κίνηση ενάντια δημοσιονομική προσαρμογή και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις».

Όπως επισημαίνει ο fitch οι χώρες του Νότου της ΕΕ θα πρέπει να εφαρμόσουν τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων. Η βιώσιμη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται σε αυτές τις χώρες θα είναι και οι βασικοί παράγοντες που θα στηρίξουν τις αξιολογήσεις στην περιοχή.

Η εκτόνωση της κρίσης στην ευρωζώνη και η ανάκαμψη ορισμένων χωρών αντανακλάται σε μια σειρά από θετικές αξιολογήσεις στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, με την πιο πρόσφατη την αναβάθμιση της Ελλάδας σε «Β» από «B -», την περασμένη εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι οι κίνδυνοι για την πολιτική σταθερότητα παραμένουν υποστηρίζει την άποψη ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την εφαρμογή της βιώσιμης οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης

«Δυσκολίες για την κυβέρνηση Σαμαρά»