ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήμα από την Κίνα φέρνει στην Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης

Χρήμα από την Κίνα φέρνει στην Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης

Συνάντηση με τον Κινέζο Δήμαρχο της πόλης Τιανσίν, με την οποία η Θεσσαλονίκη είναι αδελφοποιημένη, είχε ο Γιάννης Μπουτάρης.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Χουάνγκ Ξίκο, συζήτησαν θέματα στα οποία οι δύο πόλεις θα συνεργαστούν μελλοντικά, όπως ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα, ενώ εξετάστηκαν και συνεργασίες που αφορούν τους χώρους του πολιστισμού και της εκπαίδευσης.

Η πόλη Τιανσίν είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας και έχει πληθυσμό 14 εκατομμυρίων κατοίκων. Διαθέτει το μεγαλύτερο τεχνικό λιμάνι της χώρας, το οποίο βρίσκεται στην 5η θέση σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Στη σύντομη παρουσίαση των σημαντικότερων θεσμών που εξελίσσονται στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε το ρόλο της ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το τρέχον έτος καθώς και στις μεγάλες διοργανώσεις όπως τα "Δημήτρια" και το "Thessaloniki Food Festival".

Από την πλευρά του ο Κινέζος δήμαρχος τόνισε ότι η επίσκεψη του ιδίου και της αποστολής που τον συνόδευσε στοχεύει στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων των δύο πόλεων και στάθηκε ιδιαίτερα στα κοινά σημεία τους, όπως τα λιμάνια, τα πανεπιστήμια, ο πολιτισμός και ο τουρισμός. Στη συνάντηση υπεγράφη σχέδιο μνημονίου συνεργασίας.