ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αιχμηρή απάντηση Σταϊκούρα στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Αιχμηρή απάντηση Σταϊκούρα στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Απάντηση στον πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου και στις αιτιάσεις του ότι η κυβέρνηση δεν αντέδρασε στο αίτημα για έρευνα στα στοιχεία του ελλείμματος, έδωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ κ. Χρ. Σταϊκούρας.

«Παρέλαβα μόνο δυο επιστολές από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και την πρώτη στις 15 Σεπτεμβρίου», ξεκαθαρίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας .

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών αναφέρει:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), την 01.10.2014, σχετικά με την καθυστέρηση παροχής στοιχείων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) στην ΕΛΣΤΑΤ, υπογραμμίζονται τα εξής:

1ον. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών (Πολιτικός Προϊστάμενος όλων των Οργανικών Μονάδων της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Ειδικών Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) / ΦΕΚ Β’ 2105, 09.07.2012) παρέλαβε 2 επιστολές από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 και στις 20 Σεπτεμβρίου 2014. Η λοιπή αλληλογραφία του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ αφορά τον ίδιο και τους παραλήπτες των επιστολών του, τους οποίους ο ίδιος κάθε φορά προσδιόριζε.

2ον. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, με Απόφασή του, προχώρησε άμεσα, στις 26 Αυγούστου 2014, κατόπιν ηλεκτρονικών επιστολών του Υπουργού Οικονομικών της 30ης Ιουλίου 2014 και 22ης Αυγούστου 2014, στη «Σύσταση, συγκρότηση και ορισμό μελών Ομάδας Εργασίας για τη συγκέντρωση και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων περιόδου 1995-2013».