ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Σακελλαρίου: Στις 100 γυναίκες με την μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη

Α. Σακελλαρίου: Στις 100 γυναίκες με την μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη

Στις 100 γυναίκες με την μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική συμπεριέλαβε τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Αναστασία Σακελλαρίου, η Financial News.

Η φετινή λίστα του «FN100 Most Influential Women» κυριαρχείται από γυναίκες που επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική στο σκέλος της οικονομίας, της πολιτικής και των αγορών και οι οποίες συμβάλουν στην ανάπτυξη θεσμών, στην εισαγωγή και εφαρμογή νέων κανόνων, αλλά και στην εκπροσώπηση ομάδων συμφερόντων (lobbying).

Έτσι περιλαμβάνονται όλες οι κορυφαίες εκπρόσωποι εποπτικών αρχών που διαδραματίζουν σήμερα ειδικό ρόλο στην ΕΕ. Από τη λίστα ξεχωρίζουν η πρόεδρος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντανιέλ Νουί, η Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών Βερένα Ρος, η υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Αγγλίας Νεμάτ Σαφίκ, η Ιζαμπέλ Βέϊλαντ Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών και η κ. Αναστασία Σακελλαρίου, η οποία ηγείται ενός Ταμείου με ξεχωριστό χαρακτήρα πανευρωπαϊκά.

Επίσης, η βαρύτητα που έχει ο ρόλος των επενδυτικών τραπεζών στην ευρωπαϊκή οικονομία αποτυπώνεται στο γεγονός πως από τις 100 διακριθείσες περισσότερες από 50 εργάζονται στον τομέα των επενδύσεων, σε hedgefunds και σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

Σε αυτές περιλαμβάνονται ανώτατα στελέχη των BlackRock, Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse, Goldman Sachs, Citigroup, Nomura, Bank of America Merrill Lynch, HSBC, JP Morgan, Deutsche Bank, Schroders, Morgan Stanley και Societe Generale.

Σχετικές ειδήσεις