ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Οι δόσεις να είναι σύμφωνες με τη δυνατότητα του οφειλέτη

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Οι δόσεις να είναι σύμφωνες με τη δυνατότητα του οφειλέτη

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας χαιρετίζει τη ρύθμιση που κατέθεσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας μέσω της οποίας δίνεται πλέον στους επαγγελματίες και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες «δεύτερη ευκαιρία».

Η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και προς δημόσιο και ταμεία, είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει δοθεί στους σκληρά πληττόμενους επιχειρηματίες, εδώ και χρόνια, είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χατζηθεοδοσίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Επιτέλους -έστω και με καθυστέρηση- έγινε κατανοητό ότι αν δεν ενισχυθεί ουσιαστικά η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, δεν μπορούμε να μιλάμε για καμία προοπτική ανάπτυξης.

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι θα πρέπει οι δόσεις αποπληρωμής που θα κληθεί να καταβάλει ο οφειλέτης, να είναι με βάση την πραγματική του δυνατότητα. Δηλαδή να λαμβάνεται υπόψη το συνολικό του εισόδημα, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ρύθμισης, ενώ, μετά και τις θετικές εξελίξεις σχετικά με τα stress tests των ελληνικών συστημικών τραπεζών, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζουν να χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κρατούν κλειστές τις "κάνουλες" της χρηματοδότησης προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες».

Σχετικές ειδήσεις