ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαυραγάνης: «Στόχος η χαμηλή φορολογία»

Μαυραγάνης: «Στόχος η χαμηλή φορολογία»
Ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμα ότι η ελληνική πολιτεία αυξάνει τη φορολογική συμμόρφωση με σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να μειώσουμε συγκεκριμένους φόρους, το οποίο όμως προϋποθέτει να συνεχίσουμε αυτή τη πορεία όσον αφορά στη δημοσιονομική μας σταθερότητα» επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στο συνέδριο Athens Law Forum on Taxation, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Γιώργος Μαυραγάνης, αναφέρθηκε στο στόχο της κυβέρνησης για βελτίωση της φορολογικής πολιτικής η οποία προβλέπει φορολογικές ελαφρύνσεις.

Συγκεκριμένα είπε: «Η ελληνική οικονομία λειτουργεί καλύτερα εφόσον έχουμε χαμηλή φορολογία. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, εκεί θέλουμε να πάμε!».

Ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμα ότι η ελληνική πολιτεία αυξάνει τη φορολογική συμμόρφωση με σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία, αλλά και με την καλύτερη οργάνωση και εκπαίδευση της φορολογικής διοίκησης.

Σε συνδυασμό με την μετάβαση στην εποχή της ανάπτυξης , θα καταστήσει δυνατή την επίτευξη φορολογικών μεταρρυθμίσεων και ουσιαστικών ελαφρύνσεων.

«Είχαμε ένα απαρχαιωμένο σύστημα φορολογίας. Προχωρήσαμε σε σοβαρότατες αλλαγές στη φορολογική διοίκηση. Σε μικρό χρονικό διάστημα προχωρήσαμε σε μία μεγάλη μεταρρύθμιση. Θέλουμε όμως να πετύχουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Η οικονομία είναι μια εξελισσόμενη διαδικασία. Δεν μπορούμε να είμαστε στατικοί» σημείωσε ο υφυπουργός.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα σταθερό φορολογικό σύστημα.

Σχετικές ειδήσεις