ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ αιτήσεων για τις 100 δόσεις

Ρεκόρ αιτήσεων για τις 100 δόσεις

«Βροχή» από αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, σημειώθηκε ήδη από τις πρώτες ώρες που καθεμία τέθηκε σε ισχύ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ως σήμερα Τρίτη (25/11/2014) είχαν υποβληθεί περισσότερες από 8500 αιτήσεις, για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία συνολικού ύψους 229.920.368 ευρώ.

Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών δέχτηκε ομοβροντία από αιτήματα πολιτών που θέλησαν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους σε 100 δόσεις.

Σύμφωνα με κύκλους του ΚΕΑΟ, η διαφορά με τα αποτελέσματα των προηγούμενων ρυθμίσεων είναι σημαντική και αυτό αποδίδεται στην απλούστευση των διαδικασιών και στην άμεση δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών.

Ιδιαίτερα, διευκολύνει τους πολίτες το γεγονός ότι η αίτηση για ρύθμιση υποβάλλεται απευθείας στα κατά τόπους αρμόδια Περιφερειακά ΚΕΑΟ και στις ταμειακές υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σπεύδουν και για την εφορία

Την ίδια σπουδή επέδειξαν και πολλοί πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αμέσως μόλις άνοιξε και η σχετική εφαρμογή για τη ρύθμιση χρεών προς την εφορία.

Πριν ακόμη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (24/11/2014) και ενώ η ηλεκτρονική εφαρμογή είχε ανοίξει μόλις λίγες ώρες πριν και χωρίς να προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, είχαν ήδη καταγραφεί 500 αιτήσεις !

Όπως φαίνεται δεν ήταν λίγοι οι οφειλέτες που περίμεναν κυριολεκτικά με το …όπλο παρά πόδα για να εισέλθουν στην εφαρμογή και να κάνουν την επιλογή για την «αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».

Ο οφειλέτης μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο ποια ρύθμιση τον εξυπηρετεί και τι ποσό δόσης του αντιστοιχεί, ανάλογα με τις δόσεις που θα επιλέξει- αλλά και ποιο είναι ανά περίπτωση το όφελος από τη διαγραφή προσαυξήσεων.

Σχετικές ειδήσεις