ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σνάιντερ: Λάθος της Μέρκελ που σκέφτηκε το Grexit

Σνάιντερ: Λάθος της Μέρκελ που σκέφτηκε το Grexit

Ο εκπρόσωπος του SPD ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απαλλαγεί από τα μνημόνια

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να διαμηνύουν ότι το μνημόνιο τελειώνει, ωστόσο, ακόμα ένας εκπρόσωπος της γερμανικής πολιτικής σκηνής σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως η απεμπλοκή από την τρόικα θα αργήσει.

Ο εκπρόσωπος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ, σε συνέντευξή του στη Real News, διαμηνύει ότι το μνημόνιο και οι όροι του θα διατηρηθούν απαράλλαχτοι, όποια κι αν είναι η έκβαση των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Σνάιντερ σημειώνει ότι δεν διαβλέπει πολλά περιθώρια απαλλαγής της Ελλάδας από τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, επισημαίνοντας ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι «συζητήσεις σε ορισμένα σημεία» της δημοσιονομικής σύμβασης.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, ξεκαθαρίζει πως όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στη δημοσιονομική πειθαρχία.

Ο ίδιος εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «τα χρήματα που λαμβάνει η Ελλάδα δεν είναι επιδότηση, αλλά δάνειο».

Παρ' όλα αυτά ο εκπρόσωπος του SPD απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι «τέτοιο θέμα δεν τίθεται».

Μάλιστα ο κ. Σνάιντερ δηλώνει πως ήταν τεράστιο λάθος της Άνγκελα Μέρκελ και των συμβούλων της που τα προηγούμενα χρόνια είχαν σκεφτεί να διερευνήσουν το Grexit ως πιθανό σενάριο.

Σημειώνει, τέλος, πως είναι θετικό που κανένα κόμμα από τα κόμματα που προηγούνται στην Ελλάδα στις δημοσκοπήσεις, δεν είναι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

Σχετικές ειδήσεις