ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Πορτογαλία ξεφορτώνεται το ΔΝΤ νωρίτερα από το προβλεπόμενο

Η Πορτογαλία ξεφορτώνεται το ΔΝΤ νωρίτερα από το προβλεπόμενο

Την πρόθεση της Πορτογαλίας να «αποπληρώσει νωρίτερα» από τις προβλεπόμενες προθεσμίες το δάνειο που έλαβε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, γνωστοποίησε σήμερα Τετάρτη, 21/1/15 η υπουργός Οικονομικών Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκι (φωτ.).

Η Πορτογαλία, η οποία δεν χρειάστηκε να εισπράξει την τελευταία δόση της βοήθειας, έχει λάβει περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΔΝΤ, ένα ποσό που αποτελεί μέρος του πακέτου ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε στη χώρα τον Μάιο του 2011.

Πάντως, η Πορτογαλία χρειάζεται να λάβει την έγκριση των ευρωπαίων εταίρων της προτού ξεκινήσει να αποπληρώνει το δάνειο του ΔΝΤ.

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι «η Πορτογαλία διαθέτει πολύ σημαντικά διαθέσιμα, τα οποία της επιτρέπουν να αντιμετωπίσει με ηρεμία πιθανές περιόδους ρευστότητας των αγορών».

Στα τέλη Νοεμβρίου και η κυβέρνηση της Ιρλανδίας είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αποπληρώσει νωρίτερα 9 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σύνολο 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είχε λάβει από το ΔΝΤ.

Σχετικές ειδήσεις