ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρνητική (ξανά) η Μέρκελ στο ενδεχόμενο νέας διαγραφής του χρέους

Αρνητική (ξανά) η Μέρκελ στο ενδεχόμενο νέας διαγραφής του χρέους

Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο νέας διαγραφής του ελληνικού χρέους εξέφρασε για μία ακόμη φορά η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα.

Μιλώντας στην Hamburger Abendblatt, η Γερμανίδα καγκελάριος ισχυρίστηκε ότι «υπήρξε ήδη μια εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών, οι τράπεζες παραιτήθηκαν από δισεκατομμύρια απαιτήσεών τους στην Ελλάδα, οπότε δεν βλέπω νέα διαγραφή χρέους».

«Η Ευρώπη θα συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση εάν οι χώρες αυτές εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και μέτρα εξοικονόμησης», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις πρώτες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων υπογράμμισε:

«Εμείς, δηλαδή η Γερμανία και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι, περιμένουμε να δούμε με ποια αντιληψη θα μας προσεγγίσει η νέα κυβέρνηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται επισκεφθεί την Ιταλία και τη Γαλλία την Τρίτη και την Τετάρτη για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία των δύο χωρών, μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει προγραμματιστεί επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Σχετικές ειδήσεις