Ευρω – ομόλογο για να βοηθηθεί η Ελλάδα προτείνει ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών

Την έκδοση ευρω-ομολόγου, ώστε να βοηθηθεί η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να...

Την έκδοση ευρω-ομολόγου, ώστε να βοηθηθεί η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τα τρέχοντα δημοσιονομικά προβλήματά της  επανέφερε  στο «τραπέζι» των συζητήσεων η Βελγική κυβέρνηση.

Ωστόσο, η  θετική στάση  των Βέλγων σ' αυτο το σχέδιο,  φαίνεται να προσκρούει στο «σκόπελο» των αντιρρήσεων της Γερμανικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, με το χαρακτηρισμό « πραγματική ευρωπαϊκή λύση» εισήγαγε  ξανά την ιδέα του ευρω- ομόλογου,  ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέϊντερς., καλώντας τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης να συναινέσουν σ’ αυτή την προοπτική.

«Κατανοώ, που η ιδέα προκαλεί κάποιες επιφυλάξεις, ιδίως στη Γερμανία, όμως αποτελεί μία λύση, που μού φαίνεται λογική. Πάντως, γρήγορα ή αργά, θα υπάρξουν τα ευρω-ομόλογα», είπε ο κ. Ρέϊντερς μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Belga».

Παράλληλα, ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, ή της εξόδου της Αθήνας από το ευρώ.

«Τον ενιαίο χαρακτήρα της ευρωζώνης, πρέπει να τον διαφυλάξουμε. Βρίσκω ότι είναι ανόητο να μη γίνεται η συζήτηση για το ευρω-ομόλογο. Οι υπουργοί Οικονομικών στην ευρωζώνη θα συνεδριάσουν ξανά την 20η Ιουνίου. Έχουμε, δηλαδή, τον χρόνο, για να εξετάσουμε διάφορες υποθέσεις και ας το εκμεταλλευτούμε αυτό», κατέληξε ο κ. Ρέϊντερς.