ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε σε Μοσκοβισί: Μην δεσμεύεστε για τίποτα στην Ελλάδα

Σόιμπλε σε Μοσκοβισί: Μην δεσμεύεστε για τίποτα στην Ελλάδα

Να μην προχωρήσει η Κομισιόν σε υποσχέσεις και παραχωρήσεις απέναντι στην Αθήνα, για θέματα που αφορούν στο ελληνικό χρέος, φέρεται να ζήτησε από τον Πιερ Μοσκοβισί, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον Γερμανό ομόλογό του την ερχόμενη Πέμπτη (5/2), αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να μάθει η Μέρκελ από πρώτο χέρι τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα, η ελληνική πλευρά αναμένεται να «αφουγκραστεί» και τις προθέσεις του Βερολίνου, το οποίο ωστόσο φέρεται να κούνησε το δάχτυλο στην Κομισιόν.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, ο κ. Σόιμπλε, σε επικοινωνία που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τα οικονομικά, Πιερ Μοσκοβισί, απαίτησε οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού απλά να… ακουστούν, τραβώντας έτσι… χειρόφρενο σε οποιαδήποτε επιθυμία παραχώρησης ή δέσμευσης από πλευράς Κομισιόν.

Δείγμα μάλλον του τι πρέπει να περιμένει ο Βαρουφάκης στη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών…

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Άνγκελα Μέρκελ, με την πρώτη γεύση που θα έχει πάρει από Ελλάδα, μέσω Σόιμπλε, θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον όπου την περιμένει ο Μπαράκ Ομπάμα. Επί τάπητος στη συνάντηση θα τεθεί και το θέμα της Ελλάδας…

Σχετικές ειδήσεις