Λ. Σμάγκι: «Παραμύθι η ομαλή αναδιάρθρωση ελ. χρέους»

Ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, χαρακτήρισε «παραμύθι» την ιδέα ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του...

Ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, χαρακτήρισε «παραμύθι» την ιδέα ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να γίνει με ομαλό τρόπο.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, απορρίπτει την ιδέα της αναδιάταξης (reprofiling) του χρέους ή της εθελοντικής επέκτασης της διάρκειάς του, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

«Εάν κοιτάξετε τις αγορές, κάθε φορά που αναφέρονται λέξεις όπως «αναδιάρθρωση» ή «ήπια αναδιάρθρωση» τρελαίνονται - κάτι που αποδεικνύει ότι αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί με ομαλό τρόπο, τουλάχιστον εν μέσω τέτοιου κλίματος», αναφέρει ο Μπίνι Σμάγκι.

Αντίθετα, σημειώνει πως η Ελλάδα μπορεί να μειώσει το χρέος της πουλώντας δημόσια περιουσία και μεταρρυθμίζοντας το φορολογικό της μηχανισμό και το σύστημα δαπανών της.

 

Πηγή: newscode.gr