Ρεν: Κρίσιμος μήνας για την Ελλάδα ο Ιούνιος

Ο Όλι Ρεν, πιέζει για ακόμα μία φορά για συμφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα ΕΕ και ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης..

Ο Όλι Ρεν, πιέζει για ακόμα μία φορά για συμφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα ΕΕ και ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Die Welt τόνισε πως δεν υπάρχει πλέον χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις.

Ο επίτροπος επισημαίνει ότι "ο Ιούνιος είναι ο κρίσιμος μήνας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Τις επόμενες εβδομάδες έχουμε μπροστά μας καθοριστικές αποφάσεις. Ο μήνας Ιούνιος μπορεί να είναι η αρχή του τέλους της κρίσης, ή μία χαμένη ευκαιρία, εάν η Ευρωζώνη οδηγηθεί σε μια φάση νέας σοβαρής κρίσης με αρνητικές, αλυσιδωτές αντιδράσεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα και κίνδυνο επέκτασης και σε άλλες χώρες. Τον Ιούνιο είτε θα λύσουμε τα προβλήματα είτε θα χάσουμε την ευκαιρία", δήλωσε ο κ. Ρεν.

Ο κ. Ρεν θεωρεί "επιβεβλημένο" να τηρήσουν όλα τα κόμματα και της αντιπολίτευση "εποικοδομητική στάση" στηρίζοντας το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ζητά η ΕΕ και το ΔΝΤ και την υλοποίησή του.

"Η Ελλάδα πρέπει πρωτίστως να πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2011, να δρομολογήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να επιτύχει μια διακομματική συμφωνία για την στήριξη του προγράμματος βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ", λέει ο κ. Ρεν. Οι αναγκαίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα περικοπών είναι τεστ για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. "Όλα τα κόμματα και όλοι οι πολίτες πρέπει να καταβάλουν το μερίδιό τους", λέει ο κ. Ρεν.

 

Πηγή: newscode.gr