ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Βαρουφάκη με κλιμάκιο της Lazard - Και η Λαγκάρντ στο έκτακτο Eurogroup

Συνάντηση Βαρουφάκη με κλιμάκιο της Lazard - Και η Λαγκάρντ στο έκτακτο Eurogroup

Επίσημη πρώτη συνάντηση με πολυμελές κλιμάκιο του οίκου Lazard, το οποίο έχει αναλάβει την υποστήριξη της διαπραγματευτικής γραμμής της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές για τα θέματα χρέους, είχε το Σάββατο (7/2) ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα (31/1) τη σύναψη συμφωνίας με τη συγκεκριμένη εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων, με σκοπό να προταθεί στα ευρωπαϊκά σώματα ένα υλοποιήσιμο και αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη χώρα που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο.

Όπως και να έχει, η συνάντηση αυτή μαρτυρά ότι ο υπουργός Οικονομικών θέλει να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη στρατηγική του ενόψει του κρίσιμου έκτακτου Eurogroup την ερχόμενη Τετάρτη (11/2), με κεντρικό θέμα συζήτησης το μέλλον του ελληνικού προγράμματος.

Και πώς όχι όταν στο Συμβούλιο αυτό, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να συναντηθεί για πρώτη φορά με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ .

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται αργότερα σήμερα να πραγματοποιηθεί και νέα εσωτερική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον κ. Βαρουφάκη, με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρη Μάρδα, καθώς και με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου. Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι οι προγραμματικές θέσεις που θα παρουσιάσει αύριο (8/2) η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται μάλιστα να μιλήσει τη Δευτέρα στη Βουλή, ώστε αμέσως μετά να ετοιμάσει την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το «πρόγραμμα – γέφυρα» που θα παρουσιάσει στο Eurogroup, με την ελπίδα αυτό να αντικαταστήσει ενδεχόμενη παράταση του μνημονίου που ζητούν Ντάισελμπλουν και… Σία.

Σχετικές ειδήσεις