ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BlackRock: Επενδύστε χωρίς να υπολογίζετε το «ελληνικό πρόβλημα»

BlackRock: Επενδύστε χωρίς να υπολογίζετε το «ελληνικό πρόβλημα»

Να αγνοήσουν την καθημερινή ειδησεογραφία αναφορικά με την Ελλάδα και την στρατηγική της Fed για τα επιτόκια και να συνεχίσουν να αποταμιεύουν, συμβουλεύει τους επενδυτές που σχεδιάζουν τη συνταξιοδότησή τους ο πρόεδρος της BlackRock, Ρόμπερτ Καπίτο.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, υπάρχει «τόσος θόρυβος από όλους για την Ελλάδα, που κάνει τον κλασικό μικροεπενδυτή να μην θέλει να επενδύσει γιατί φοβάται». Πρόσθεσε δε, ότι «είναι μόνο θόρυβος, διότι αν δεν είναι η Ελλάδα σήμερα, θα είναι κάποιος άλλος στις εφημερίδες».

Έρευνα της BlackRock σε 27.500 άτομα από 20 χώρες αποκάλυψε πως οι μειωμένες αποταμιεύσεις για συνταξιοδότηση αποτελούν ένα χρόνιο πρόβλημα. Στις ΗΠΑ το 40% περίπου των ερωτηθέντων είπαν πως δεν είχαν καθόλου αποταμιεύσεις στις τράπεζες, ενώ στη Λατινική Αμερική, αν και το 67% των ερωτηθέντων είπαν πως αποταμιεύουν, ωστόσο τα ποσά που βάζουν στην άκρη ισοδυναμούν με ένα ή δυο χρόνια από το επιθυμητό ετήσιο εισόδημά τους κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης.

Εν μέσω του αδιεξόδου στην Ευρώπη, της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και των ερωτημάτων αναφορικά με τη Fed, οι επενδυτές κρατούν υπερβολικά πολύ χρήμα στην άκρη, περιμένοντας για το πότε θα πέσει η αγορά, λέει ο Καπίτο, σημειώνοντας πως η βραχυπρόθεσμη σκέψη βλάπτει τις προοπτικές επενδύσεων και συνταξιοδοτήσεων.

Σχετικές ειδήσεις