ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιούνκερ- Ντάισελμπλουμ: Παιχνίδια εντυπώσεων από τους κορυφαίους της Ευρώπης

Γιούνκερ- Ντάισελμπλουμ: Παιχνίδια εντυπώσεων από τους κορυφαίους της Ευρώπης

Με δηλώσεις τους οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, συντηρούν την προοπτική να μην υπάρξει, τελικά, τη Δευτέρα η πολυπόθητη συμφωνία Ελλάδος- δανειστών.

Το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει ότι ο Γιούνκερ δήλωσε πως «Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μακριά από μια συμφωνία». Ο πρόεδρος της Κομισιόν, παράλληλα, τόνισε τη σημασία ενός ισοσκελισμένου ελληνικού προϋπολογισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα Παρασκευή, 13/2/15: «Είμαι πολύ απαισιόδοξος όσον αφορά την προσπάθεια επίτευξης μιας χειροπιαστής συμφωνίας τη Δευτέρα». Ο Ντάισελμπλουμ είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

«Οι Έλληνες έχουν πολύ μεγάλες φιλοδοξίες αλλά οι δυνατότητες, δοθείσης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, είναι περιορισμένες» συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ. «Δεν γνωρίζω εάν θα καταλήξουμε τη Δευτέρα... Δεν εκταμιεύουμε χρήματα παρά μόνο όταν υλοποιούνται πρόοδοι και όταν υλοποιούνται νέες μεταρρυθμίσεις και αυτό δεν συμβαίνει πλέον εδώ και μήνες» συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.

Σχετικές ειδήσεις