ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Συμφωνία με τους εταίρους έστω και στο και 5'

Βαρουφάκης: Συμφωνία με τους εταίρους έστω και στο και 5'

Δεν βλέπουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή ξεχωριστά από την ανθρωπιστική κρίση. Η υπέρβαση της κρίσης απαιτεί ταυτόχρονη δράση σε όλα τα μέτωπα, δηλώνει ο υπουργός

Αμοιβαία σύγκληση έστω και στο και πέντε με τους εταίρους προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, που λίγο πριν από το Eurogroup δηλώνει ανοικτός στις καλές ιδέες των ομολόγων μας και πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ξέρει να παράγει έντιμες συμφωνίες μέσα από έντιμες διαφωνίες.

Ο υπουργός σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής χαράζει και τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα εργασιακά, τις ιδιωτικοποιήσεις και στους δημοσιονομικούς στόχους ενώ υποστηρίζει πως ακόμη και η ΕΚΤ αναγνωρίζει ότι το τραπεζικό σύστημα δεν έχει κανένα πρόβλημα και καταλήγει λέγοντας ότι όλοι θα κάνουμε το καθήκον μας ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα που να υπονομεύει την ενότητα της Ευρωζώνης.

Στις συνομιλίες και στις διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας ακολουθούμε μια πολύ απλή στρατηγική, παρουσιάζουμε με απόλυτη ειλικρίνεια αυτό που πιστεύουμε χωρίς ίχνος μπλόφας χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, επισημαίνει.

Σχετικές ειδήσεις