ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tο Euro Working Group ετοιμάζει το Eurogroup

Tο  Euro Working Group ετοιμάζει το Eurogroup

Στις Βρυξέλλες ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η συνεδρίαση του Euro Working Group, της ομάδας προετοιμασίας. Tα τεχνικά κλιμάκια ετοιμάζουν το έδαφος για τις εργασίες του Εurogroup που σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα αρχίσουν στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του είναι αντιμέτωποι με δύο μεγάλες μάχες, όπως γράφει το newsbomb.gr, μια στο εξωτερικό και μία στο εσωτερικό. Με «ανοικτό» το ζήτημα της υποψηφιότητας του ΠτΔ, το οικονομικό επιτελείο μεταβαίνει στις Βρυξέλλεςγια να επιτύχει μια κατ’ αρχήν σύγκλιση απόψεων σε βασικά ζητήματα με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Στην πιο κρίσιμη φάση για το μέλλον του τόπου, ο Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καλούνται σήμερα στο Eurogroup να πείσουν τους δανειστές μας και τους υπουργούς της Ευρωζώνης για μια ενδιάμεση συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα να πάρει ανάσες… αξιοπρέπειας.

Στη συνεδρίαση βρίσκονται στραμμένα τα βλέμματα όλων και με τον διεθνή τύπο να μιλά για χάσμα Ελλάδας-Ευρώπης πριν το Eurogroup. Σύμφωνα με τους Financial Times, η πιθανότητα παράτασης του προγράμματος διάσωσης απομακρύνεται ακόμα περισσότερο, αφού τα τεχνικά κλιμάκια δεν φαίνεται να συμφώνησαν στις διαπραγματεύσεις που είχαν καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η Süddeutsche Zeitung μιλά για για πολύ, πολύ μικρές πιθανότητες συμφωνίας. Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στις Βρυξέλλες δεν κατάφεραν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία, πάνω στα οποία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σήμερα διαπραγματεύσεις. Η Le Figaro εστιάζει σε μια συνάντηση ρίσκου για την τύχη της Ελλάδα ενώ η WSJ μιλά για ατελές σχέδιο Β της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις