ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εν αναμονή οι ευρωπαϊκές αγορές

Εν αναμονή οι ευρωπαϊκές αγορές

Εκτός από την Ελλάδα τον τόνο δίνουν σήμερα Δευτέρα στις ευρωπαϊκές αγορές τα οικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν από τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

"Τελικά Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα το πράξει, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει κερδίσει με την υπόσχεση να μην ακολουθήσει τη λιτότητα», σχολίαζε ο Hiroki Shimazu, ανώτερος οικονομολόγος στην SMBC Nikko Securities, αναφέρει το Reuters.

Αργότερα σήμερα Δευτέρα, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον γερμανικό δείκτη επιχειρηματικού δείκτη Ιfo που αναμένεται να αποτυπώσει τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας. Οι επενδυτές επίσης έχουν επικεντρωθεί στις ανακοινώσεις της Federal Reserve για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική που θα κομίσει στο Κογκρέσο την Τρίτη και την Τετάρτη.

Παρά το γεγονός ότι τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της πολιτικής της Fed που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα ήταν πιο ήπια από ό, τι αναμενόταν, αυξάνονται τα σημάδια ανάκαμψης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ ως εκ τούτου σύμφωνα με τους αναλυτές θα μπορούσαν να αναβιώσουν τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Σχετικές ειδήσεις