ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα έχει καταβάλει ήδη στην Αυστρία 101,7 εκατ. ευρώ σε τόκους...

Η Ελλάδα έχει καταβάλει ήδη στην Αυστρία 101,7 εκατ. ευρώ σε τόκους...

Στα 101,7 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό των τόκων που εισέπραξε, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2014, η Αυστρία από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της Βιέννης στο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία από το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, τα οποία δημοσιεύει στο αυριανό (7/3) φύλλο της η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», η ελληνική κυβέρνηση είχε εμβάσει μέχρι τις 31.12.2014 το ποσό αυτό στην Αυστρία, για την έως τώρα συμμετοχή της στα δάνεια προς την Ελλάδα με 1,56 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Βιέννη έχει αναλάβει επιπλέον εγγυήσεις ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για δάνεια στο πλαίσιο του EFSF.

Η εφημερίδα «Ντι Πρέσε» δημοσιεύει επίσης στο αυριανό της φύλλο αποτελέσματα δημοσκόπησης, στην οποία διαπιστώνεται, όπως αναφέρει, ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του αυστριακού πληθυσμού απέναντι στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι οι Αυστριακοί φορολογούμενοι δεν είχαν έως τώρα κανένα μειονέκτημα από τις ενέργειες διάσωσης της Ελλάδας, μόνον ένα ποσοστό 28% υποστηρίζει μια παραπέρα υποστήριξη της χώρας, σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Αυστριακή Εταιρεία Ευρωπαϊκής Πολιτικής, φέρει μάλιστα ένα ποσοστό 58% των ερωτηθέντων να αντιτίθεται σε μια ακόμη υποστήριξη προς την Ελλάδα στο θέμα του χρέους της.

Μικρή πάντως φέρεται να είναι η διαφορά του ποσοστού εκείνων που υποστηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και εκείνων που την απορρίπτουν, με ένα ποσοστό 40% να τάσσεται υπέρ της παραμονής της και ένα 42% να υποστηρίζει μια έξοδό της από την Ευρωζώνη.

Σχετικές ειδήσεις