ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση για την καταβολή των εφάπαξ στους δημόσιους υπαλλήλους

Ενίσχυση για την καταβολή των εφάπαξ στους δημόσιους υπαλλήλους

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση αναμένεται να δοθεί το καλοκαίρι στο Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων για να μπορέσει να καταβάλει τα μερίσματα. Ο φορέας – που καλύπτει 230.000 δημοσίους υπαλλήλους αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, κυρίως μετά την κατάργηση του κοινωνικού πόρου.

Τι αποφασίστηκε χθες μετά από σύσκεψη στο υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Το θέμα αυτό βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη με τον πρόεδρο του ταμείου Παύλο Περράτη, ενώ υπήρξε συνάντηση και με την ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε πως το επόμενο τρίμηνο υπάρχει το απαραίτητο κονδύλι για την καταβολή των χρημάτων. Ωστόσο το καλοκαίρι θα χρειαστεί οικονομική ενίσχυση ο φορέας για να δώσει χωρίς περικοπές τα μερίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση, αναμένεται να υπάρξει οικονομική ενίσχυση από τον ειδικό λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ (όπως είχε γίνει και το φθινόπωρο). Στόχος του αναπληρωτή υπουργού είναι να επανεξεταστεί το θέμα του κοινωνικού πόρου (που ήταν 3% επί των προμηθειών του δημοσίου και καταργήθηκε). Σημειώνεται πως σε μελέτη του ταμείου -που έγινε πέρσι- προβλεπόταν ακόμα και μείωση κατά 48% των μερισμάτων.

Στόχος των προωθούμενων ρυθμίσεων είναι να αποτραπούν ανάλογες περικοπές. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το έλλειμμα έχει πέσει από τα 226 εκατομμύρια στα 150 εκατομμύρια, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστεί στα 130 εκατομμύρια.

Σχετικές ειδήσεις