ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Η Ελλάδα ετοιμάζεται για τρίτο πακέτο στήριξης

Bloomberg: Η Ελλάδα ετοιμάζεται για τρίτο πακέτο στήριξης

Τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα «βλέπουν» οικονομολόγοι.

Σε ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρεται πως ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, Μάρσελ Φρέιζερ, θεωρεί μικρότερης σημασίας τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και μεγαλύτερης το τι μέλλει γενέσθαι εντός τριών μηνών, καθώς, όπως εκτιμά, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε νέο πακέτο, ύψους 30-40 δισεκατομμυρίων ευρώ, τριετούς διάρκειας.

Όπως τόνισε στο πρακτορείο, ο κ. Φρέιζερ «Δεν θα επιλυθούν τα προβλήματα ακόμα και αν η Ελλάδα λάβει τη χρηματοδότηση. Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει μια συζήτηση για ένα νέο πακέτο που θα έχει χρονική διάρκεια τρία χρόνια και θα είναι ύψους 30-40 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Σε άλλες δηλώσεις του προς το Bloomberg, ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμά πως το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών και συμπληρώνει πως το δεύτερο δάνειο απαιτούσε όσα δεν έγιναν στο πρώτο. Όπως τονίζει, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει άμεσα να προχωρήσει σε τομές όπως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η πάταξη της διαφθοράς και η είσπραξη των φόρων.

Ο ίδιος, θεωρεί ότι και το νέο πακέτο θα περάσει από τη γερμανική Βουλή, παρά τις αντιδράσεις και σημειώνει πως και η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης πέρασε, παρά τις διαμαρτυρίες.

Αναφέρει επίσης ότι πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης είναι να βοηθήσει την ελληνική και εκτιμά πως το κλίμα είναι καλό και πως η Αθήνα θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις

Σχετικές ειδήσεις