ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαρόζο: Μεγαλύτερος τώρα ο κίνδυνος του Grexit

Μπαρόζο: Μεγαλύτερος τώρα ο κίνδυνος του Grexit

Μπορεί να πρόκειται για ένα εξαιρετικά – όπως σημείωσε – άσχημο ενδεχόμενο, ωστόσο ο κίνδυνος του Grexit είναι τώρα μεγαλύτερος από ποτέ, τόνισε ο πρώην πρόεδρος της πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μιλώντας στο CNBC, ο Μπαρόζο υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα ίσως και να μην καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν, ώστε να αποδεσμευτεί η τελευταία δόση του προγράμματος. Κάτι που «θα αυξήσει αποφασιστικά τον κίνδυνο χρεοκοπίας ή εξόδου από την Ευρωζώνη».

«Πιστεύω ότι υπάρχει ο κίνδυνος τελικά να μην υπάρξει αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι ο κίνδυνος αυτός είναι μεγαλύτερος σήμερα, από όταν ήμουν εγώ επικεφαλής στην Κομισιόν. Συνεχίζω να πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα ήταν ένα εξαιρετικά άσχημο ενδεχόμενο. Θα είναι ένα ταμπού που θα σπάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαρόζο, συμπληρώνοντας:

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την εμπειρία, αλλά θα πρέπει να κατανοήσει ότι πρέπει να πορευτεί βάσει των κανόνων της Ευρωζώνης. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη γιατί ο ελληνικός λαός έχει περάσει πολλά σε μια εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις»…

Σχετικές ειδήσεις