ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ευρωζώνη «ανησυχεί» για καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα

Η ευρωζώνη «ανησυχεί» για καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξέφρασαν σήμερα στη Ρίγα "τις ανησυχίες τους" για την καθυστέρηση που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις, περιγράφοντας τα αισθήματα μεταξύ των ομολόγων του.

"Ανησυχίες στο Eurogroup για την περιορισμένη πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα. Επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις", έγραψε ο Λετονός επίτροπος στο λογαριασμό του στο Twitter, στο τέλος μιας συνεδρίασης της ευρωζώνης με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

"Οι πρόοδοι στις τεχνικές διαπραγματεύσεις δεν είναι επαρκείς για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία στη διάρκεια αυτού του Eurogroup", είχε προειδοποιήσει ο Ντομπρόβσκις κατά την άφιξη του στη συνεδρίαση.

"Εντατικές συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν αυτές τις τελευταίες εβδομάδες. Υπάρχουν θετικές ενδείξεις, αλλά και διαφορές πολύ μεγάλες για να καλυφθούν", δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Γνωρίζουμε όλοι ότι ο χρόνος πιέζει. Υπήρξε πολύς χαμένος χρόνος", πρόσθεσε επιρρίπτοντας την ευθύνη γι' αυτό "κυρίως" στις ελληνικές αρχές.

"Το μήνυμά μας είναι πολύ σαφές, πρέπει να επιταχύνουμε ήδη από σήμερα, να εντείνουμε τις προσπάθειες και δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μια Ελλάδα σταθερή και αγκυροβολημένη στην ευρωζώνη", δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις.

Το επόμενο ραντεβού της ευρωζώνης θα είναι στις 11 Μαΐου στις Βρυξέλλες, υπενθύμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, διαψεύδοντας τις φήμες περί ενδεχόμενης συνεδρίασης του Eurogroup πριν από τη ημερομηνία αυτή.

Σχετικές ειδήσεις