ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το... τερμάτισαν οι θεσμοί - Ζητούν 3 δισ. επιπλέον μέτρα - Δημοσίευμα του Bloomberg

Το... τερμάτισαν οι θεσμοί - Ζητούν 3 δισ. επιπλέον μέτρα - Δημοσίευμα του Bloomberg

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg οι δανειστές ζητούν τη λήψη αυστηρών μέτρων από μια χώρα που δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις - Ξεπερνούν κάθε όριο παραλογισμού οι απαιτήσεις τους.

Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 3 δισ. ευρώ ζητούν οι θεσμοί από την Ελλάδα για το 2015, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg φαίνονται ανυποχώρητοι σε ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις και εργασιακά.

Σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση των συνομιλιών αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντλήσει τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ μέσω πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων έως το τέλος του 2015 για να καλύψει τον ελάχιστο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1% που θέτουν οι δανειστές.

Όπως αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος χωρίς καμία αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το έτος με πρωτογενές έλλειμμα 0,5% του ΑΕΠ.

Δεύτερος αξιωματούχος που μετέχει στις συνομιλίες δήλωσε στο Bloomberg πως διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας και θεσμών υπάρχουν ακόμα στα ζητήματα των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στις περικοπές των συντάξεων, στις ιδιωτικοποιήσεις και στην πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην αγορά εργασίας.

Είναι προφανές πως για άλλη μια φορά οι δανειστές ακολουθούν την ίδια υφεσιακή συνταγή που ακολούθησαν και επί διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η οποία οδήγησε τον τόπο στην απόλυτη καταστροφή. Προφανώς και αγνοούν την ελληνική πραγματικότητα αφού είναι αδύνατον ο λαός να αντεπεξέλθει σε νέα μέτρα.

Σχετικές ειδήσεις