ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Δεν μίλησα ποτέ για πακέτο διάσωσης

Τσακαλώτος: Δεν μίλησα ποτέ για πακέτο διάσωσης

Κατηγορηματικά έσπευσε να διαψεύσει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ, βάσει του οποίου μίλησε για κοινή διαπραγμάτευση συμφωνίας και τρίτου πακέτου διάσωσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τα «παπαγαλάκια» και οι διεθνείς (αυτή τη φορά) μονταζιέρες, θέλησαν να βάλουν άλλη μία τρικλοποδιά στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής, βγάζοντας από το… μανίκι τους το βαρύ χαρτί του τρίτου μνημονίου!

Παρόλα αυτά η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων ήταν άμεση, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

«Διαψεύδω ότι στη συνέντευξη μου στη FAZ 27.5.15 έκανα λόγο για πακέτο διάσωσης. Το μόνο που είπα είναι αυτό που τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist [15.5.15] ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση θέλει μία ενιαία λίστα προαπαιτουμένων και για την τρέχουσα συμφωνία και για την συμφωνία που θα ακολουθήσει μετά την πρώτη Ιουλίου. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», κατέστησε σαφές ο κ. Τσακαλώτος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με το Reuters, φέρεται να δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών, ότι οι δύο πλευρές δεν συζητούν πλέον μόνο τους όρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά και τους όρους για τη χορήγηση επιπρόσθετου δανεισμού.

«Σχεδόν αφ' εαυτών, οι δύο διαδικασίες διαπραγμάτευσης πλέον έχουν ενωθεί», φέρεται να είπε ο κ. Τσακαλώτος στη FAZ, προσθάτοντας πως αναμένει η οριστική απόφαση σχετικά με τη χορήγηση πρόσθετης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα να ληφθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σχετικές ειδήσεις