ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φίλης: Ο ΦΠΑ στα νησιά δεν ήταν ποτέ «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης

Φίλης: Ο ΦΠΑ στα νησιά δεν ήταν ποτέ «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης

Δεν ήταν ποτέ «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης η διατήρηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, διευκρίνισε ο κ. Ν. Φίλης.


«Δεν νομίζω ότι είναι από τις δυσκολότερες αποφάσεις, παρότι ξέρω ότι έχει μια επίπτωση στη ζωή των ανθρώπων εκεί και μπορεί κανείς να δει και πολλές διακρίσεις», τόνισε σχετικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο MEGA, ενώ αφού συμπλήρωσε ότι «είναι μια ιδέα το να μην υπάρξει τώρα απόφαση που αλλάζει τους όρους της τουριστικής λειτουργίας το καλοκαίρι», πρόσθεσε πως «είναι πιο πολύ συνάρτηση των χρηματοοικονομικών, τι χρήματα θες να μαζέψεις τώρα ή αργότερα».

Για τη 13η σύνταξη και εάν θα καταβληθεί φέτος, ανέφερε πως αυτό «συναρτάται με την πορεία των δημοσίων οικονομικών, είναι δύσκολη απόφαση βεβαίως, έχει περισσότερες επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων γιατί αφορά όλη την Ελλάδα και όχι μερικά νησιά όπως ο ΦΠΑ... Αφορά ειδικές πληθυσμιακές ομάδες όπως είναι οι απόμαχοι της ζωής οι συνταξιούχοι που είναι πολύ αδύναμοι αυτή τη στιγμή οικονομικά, επηρεάζει το σύνολο της λειτουργίας της οικονομίας και της οικογένειας».

Οι τέσσερις «κόκκινες» γραμμές, όπως κατέστησε πάντως σαφές ο κ. Φίλης, παραμένουν: όχι μείωση των συντάξεων, μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, πολιτική δήλωση για ρύθμιση του χρέους και το θέμα της αναπτυξιακής βοήθειας.

Καταλήγοντας, μάλιστα, πρόσθεσε πως θα γίνει η νομοθέτηση των εργασιακών, ενώ για το μεγαλύτερο μέρος του συνταξιοδοτικού, είπε πως θα γίνει συζήτηση με βάση τις αναλογιστικές μελέτες αργότερα.

Σχετικές ειδήσεις