ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαλαβάνη: Περίπου ένα δισ. ευρώ μπήκε στα δημόσια ταμεία από τις ρυθμίσεις του ΥΠΟΙΚ

Βαλαβάνη: Περίπου ένα δισ. ευρώ μπήκε στα δημόσια ταμεία από τις ρυθμίσεις του ΥΠΟΙΚ

Ζεστό χρήμα μπήκε στα δημόσια ταμεία με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών , όπως καταδεικνύεται από τις δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία τόνισε ότι έχει εισπραχθεί σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ.

Απαντώντας στη Βουλή, σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, τόνισε ότι οι συνολικές εισπράξεις από όλες τις ρυθμίσεις που έχει κάνει το υπουργείο είναι 933 εκατ. ευρώ. Εκτίμησε δε ότι τελικά πάνω από 5 δισ. ευρώ θα εισπραχθούν από τις τρεις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Η κυρία Βαλαβάνη επίσης προεοδοποίησε τους μεγαλοοφειλέτες που δεν έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις, πως εάν δεν το κάνουν, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες και θα εξαντληθεί η αυστηρότητα της φορολογικής διοίκησης.

«Μέχρι τις 6 Ιουνίου του 2015 είχαν εισπραχθεί 45 εκατ. ευρώ από όσους μπήκαν στη ρύθμιση οφειλής με έκπτωση» ανέφερε επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Όπως σημείωσε η κυρία Βαλαβάνη από τους πολίτες που εντάχθηκαν σε αυτή τη ρύθμιση μόνο το 20% είχαν ενταχθεί νωρίτερα σε κάποια ρύθμιση. Ενώ το συνολικό ποσό που διαγράφηκε ανέρχεται σε 37 εκατ. ευρώ.

Επεσήμανε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει φορολογική κουλτούρα, αλλά στην παρούσα φάση που είναι πολλές οι οφειλές είναι απαραίτητες οι ρυθμίσεις.

Εξάλλου, σημείωσε, ότι με το νέο φορολογικό νόμο θα υπάρξει ένα μπόνους για τους συνεπείς φορολογούμενους.

Σχετικές ειδήσεις