ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: Προειδοποιεί τους πελάτες της για capital controls στην Ελλάδα

Goldman Sachs: Προειδοποιεί τους πελάτες της για capital controls στην Ελλάδα

Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις της Goldman Sachs για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Ο οίκος με ειδικό ενημερωτικό σημείωμα προειδοποιεί τους πελάτες για το ενδεχόμενο επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στους πελάτες που έχουν στο λογαριασμό τους ελληνικούς τίτλους, ενημερώνει για πιθανή επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων ή περιορισμών που μπορεί να επηρεάσουν τις εντολές πώλησης μετοχών, ομολόγων ή παραγώγων που διαπραγματεύονται στο ελληνικό Χρηματιστήριο Αξιών και Χρηματιστήριο παραγώγων.

Η Goldman εξηγεί ειδικότερα πως πιθανή αναστάτωση στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα μπορεί να επιφέρει την επιβολή capital controls ή άλλους όρους που θα περιόριζαν την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων έξω από την Ελλάδα. Τυχόν επιβολή τέτοιων ελέγχων θα οδηγούσε κατά συνέπεια σε διακοπές ή καθυστερήσεις στις εκτελέσεις των εντολών πώλησης ελληνικών τίτλων.

Αναφορικά με το ρόλο της στην εκτέλεση εντολών, εκκαθάριση και άλλες σχετιζόμενες με τους ελληνικούς τίτλους υπηρεσίες η Goldman Sachs προειδοποιεί τους πελάτες της πως μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ορισμένους κινδύνους.

Σχετικές ειδήσεις