ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοψήφισμα - Διάψευση Βαρουφάκη για τα περί capital controls

Δημοψήφισμα - Διάψευση Βαρουφάκη για τα περί capital controls

Άμεσα διέψευσε ο Γιάνης Βαρουφάκης τη φήμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής ελέγχου κεφαλαίων από απόψε κιόλας, αλλά και η σκέψη οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα (29/06).

Με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας υποστήριξε ότι «τα capital controls μέσα σε μια νομισματική ένωση αποτελούν αντιφατική έννοια. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αντίθετη ακόμα και με την ιδέα».

Εξάλλου, για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το υπουργείο Οικονομικών τονίζοντας ότι «Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls.

Αντίθετα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης».

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 18:00 ξεκίνησε η συνεδρίαση του Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, όπου θα τεθεί στο τραπέζι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Στο Συμβούλιο συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Γιάννης Στουρνάρας, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής και ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος.

aser

Σχετικές ειδήσεις