ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοψήφισμα 2015 - Βαρουφάκης: 100% οι πιθανότητες συμφωνίας μετά το δημοψήφισμα

Δημοψήφισμα 2015 - Βαρουφάκης: 100% οι πιθανότητες συμφωνίας μετά το δημοψήφισμα

Σίγουρος και μάλιστα 100% ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών ανεξαρτήτου, όπως ανάφερε, αποτελέσματος του δημοψηφίσματος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ώρες στην ουσία πριν οι πολίτες οδηγηθούν στις κάλπες.

«Μια συμφωνία θα βρεθεί είτε ένα 'ναι' είτε ένα 'όχι' βγει από την κάλπη» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο BBC, διευκρινίζοντας πως «αν είναι 'ναι' , τότε θα είναι μια κακή συμφωνία, οι τράπεζες θα ανοίξουν με μια κακή συμφωνία. Αν επικρατήσει το 'όχι', θα έχουμε μια άλλη συμφωνία που θα είναι βιώσιμη. Κάτι στο είδος των προτάσεων που κάναμε αυτές τις τελευταίες ημέρες».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε την πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια και τις μακρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

«Έχουμε ένα πολύ κακό σύστημα διοίκησης στην Ευρώπη. Δεν είναι ο ορθός τρόπος διοίκησης μιας νομισματικής ένωσης. Είναι μια παρωδία. Μια κωμωδία λαθών εδώ και πέντε χρόνια», τόνισε. «Το πρόγραμμα που επέβαλαν στη χώρα αυτή και που θέλουν να συνεχίσουν να επιβάλλουν θα μείνει ως η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της οικονομίας», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, η όποια θετική εξέλιξη θα πρέπει να αντανακλά και τις τελευταίες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, με βάση τις οποίες προκήρυξε το δημοψήφισμα της Κυριακής. Δηλαδή, ότι δεν θα υπογράψει ένα ακόμα μνημόνιο, το οποίο θα έχει επίφαση δικαιοσύνης, όμως θα συνεχίζει να πλήττει κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία του ελληνικού λαού, ο τουρισμός, οι μισθοί και οι συντάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σχετικές ειδήσεις