ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ραχόι: «Ναι» στη βοήθεια προς την Ελλάδα, με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις

Ραχόι: «Ναι» στη βοήθεια προς την Ελλάδα, με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις

Υπέρ της χορήγησης βοήθειας στην Ελλάδα τάχθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αλλά με αντάλλαγμα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από πλευράς της Αθήνας.

Μια μέρα μετά τη νίκη του «Όχι» στο δημοψήφισμα για τις προτάσεις των διεθνών πιστωτών, ο κ. Ραχόι σε συνέντευξή του στο ισπανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco, δήλωσε «Αυτό που μετράει είναι η Ελλάδα να γνωρίζει ότι είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε... αλλά πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη και της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης».

«Αλληλεγγύη ναι, αλλά πρέπει να συνοδεύεται από υπευθυνότητα», πρόσθεσε.

«Η λήψη της απόφασης δεν ανήκει μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της», συνέχισε ο Ισπανός πρωθυπουργός και κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να «διαπραγματευτεί σύντομα» διότι η κατάσταση προκαλεί ένα «αδιέξοδο για όλους».

«Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης», είπε ακόμη ο Ραχόι, επανερχόμενος διαρκώς στην απαίτηση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι συμφωνεί απόλυτα ως προς την Ελλάδα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Απέφυγε ωστόσο, να απαντήσει ευθέως ερωτηθείς σχετικά με μια ενδεχόμενη απομείωση του χρέους της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις