ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο «επιτυχημένος» Ντάισελμπλουμ εξακολουθεί να διεκδικεί την προεδρία του Eurogroup

Ο «επιτυχημένος» Ντάισελμπλουμ εξακολουθεί να διεκδικεί την προεδρία του Eurogroup

Ο άνθρωπος που δεν ήξερε να διοικεί και όμως ανέλαβε την προεδρία του Eurogroup γλυκάθηκε από τις επιτυχίες του και την εξουσία και επιθυμεί και την επόμενη θητείαδιεκδικώντας την επανεκλογή του με... αντίπαλο σε αυτόν τον αγώνα τον σύμμαχο... ντε Γκίντος, που τη διεκδικεί επίσης.

Εκμεταλλευόμενος μόνο τη συγκυρία... ελλείψει περισσότερων προσόντων και περγαμηνών (ψευδη στοιχεία για πτυχίο μεταπτυχιακό) - και αφού οι υπόλοιποι υποψήφιοι είχαν απενεργοποιηθεί λόγω διαδικαστικών κωλυμάτων - από το ολλανδικό ΥΠΟΙΚ βρέθηκε στην κορυφή του Eurogroup και από κει και πέρα αρχίζουν οι σαρωτικές επιτυχίες να προστίθενται στο βιογραφικό του στην ευρωπαϊκή του πορεία.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι αυτός που φέρνει το κούρεμα από το πρώτο κιόλας ευρώ στα ευρωπαϊκά δεδομένα όπως και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων σε κράτος-μέλος της Ευρωζώνης.

Εκείνη την περίοδο με μια σειρά δηλώσεων στον Τύπο (FT και Reuters), προκαλεί την οργή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αφού στόχευσε το Λουξεμβούργο, αλλά και σοβαρούς κραδασμούς στις χρηματοπιστωτικές αγορές αφού υποστηρίζει ότι το σχέδιο που υλοποιήθηκε στην Κύπρο (capital controls) θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν σχεδιάζει να αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή στην ηγεσία της ομάδας των χωρών της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Ο Ντάισελμπλουμ, επιδιώκει μία δεύτερη θητεία διάρκειας δυόμισι χρόνων σε μία αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ισπανό Λουίς ντε Γκίντος.

Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup αναμένεται να εκλεγεί τη Δευτέρα, καθώς η θητεία του Ντάισελμπλουμ λήγει στις 21 Ιουλίου.

Σχετικές ειδήσεις