ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Ντομπρόβσκις: Μάλλον απίθανο να δοθεί σήμερα εντολή διαπραγμάτευσης

Eurogroup - Ντομπρόβσκις: Μάλλον απίθανο να δοθεί σήμερα εντολή διαπραγμάτευσης

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι είναι μάλλον απίθανο να λάβει σήμερα το πράσινο φως από το Eurogroup για να διαπραγματευθεί ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Είναι μάλλον απίθανο η Επιτροπή να λάβει εντολή για επίσημες διαπραγματεύσεις ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας (...), όμως πιστεύω ότι το Eurogroup μπορεί να προετοιμάσει το έδαφος για τους ηγέτες», εκτίμησε χαρακτηριστικά ο Ντομπρόβσκις, ο οποίος είναι αρμόδιος για το ευρώ.

«Αυτό σημαίνει ότι το ζήτημα της εντολής διαπραγμάτευσης θα μεταφερθεί στη σύνοδο των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης», εξήγησε από την πλευρά της μια ευρωπαϊκή πηγή, προσθέτοντας: «Κατ' αρχάς αυτό είναι καλό σημάδι».

Σημειώνεται ότι το Eurogroup συνέρχεται σήμερα στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες για να προσπαθήσει να δώσει μια βάση εργασίας στους ηγέτες των κρατών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα συναντηθούν αργότερα το απόγευμα, με τη φιλοδοξία να καταλήξουν σε μια λύση στην κρίση στην Ελλάδα.

Εξάλλου ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης σχολίασε ότι η σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ ακυρώθηκε «με στόχο να μπορέσουν να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις, για να συζητήσουν καλύτερα οι 19».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ EUROGROUP

Σχετικές ειδήσεις