ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαπραγματεύσεις: Σε ποια σημεία συγκλίνουν και σε ποια διαφωνούν Αθήνα και δανειστές

Διαπραγματεύσεις: Σε ποια σημεία συγκλίνουν και σε ποια διαφωνούν Αθήνα και δανειστές

Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι συζητήσεις των εκπροσώπων των θεσμών με την ελληνικά πλευρά, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ στο τραπέζι ήδη έχουν τεθεί θέματα όπως τα κόκκινα δάνεια και η φορολογία

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, στις 11.30 αύριο Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να υπάρξει και σύνοψη του α΄ κύκλου των συζητήσεων, οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, πρέπει να ολοκληρωθούν αυτή την εβδομάδα.

Με βάση επίσης τον αυριανό προγραμματισμό, στις 15.30 θα υπάρξουν επαφές για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ενώ στις 17:30 θα συζητηθούν θέματα Δικαιοσύνης. Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο διαμονής των θεσμών.

Στη σημερινή, 3 Αυγούστου, συνάντηση των δύο πλευρών τέθηκε επί τάπητος η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών όπως και το θέμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Η ανακεφαλαίωση των συζητήσεων αναμένεται να γίνει αυτή την εβδομάδα, χωρίς πάντως να έχουν τεθεί επί τάπητος θέματα όπως ο ρυθμός ανάπτυξης και η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων.

Στο τραπέζι η πρόταση για τα κόκκινα δάνεια

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, επιβεβαίωσε ότι παρουσιάστηκε στην πλευρά των δανειστών η πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια επιχειρηματικά και στεγαστικά, ωστόσο δεν συζητήθηκε.

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, η πρόταση απηχεί το πνεύμα των αρχικών προτάσεων, ωστόσο έχουν ήδη διανυθεί τρεις μήνες διαπραγματεύσεων.

Σχετικές ειδήσεις