ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δραματική πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια

Δραματική πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια

Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι δείκτες στα χρηματιστήρια όλης της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αλλά και της Μέσης Ανατολής, εν μέσω μαζικών ρευστοποιήσεων πανικού λόγω των έντονων ανησυχιών για την κινεζική οικονομία.

Το χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης κατέρρεε με τον δείκτη DAX να υφίσταται πτώση -6,11%, στις 9.506,06 μονάδες, το Λονδίνο κατέγραφε απώλειες με τον FTSE-100 να υφίσταται πτώση-6,36% στις 5.793,84 μονάδες, το πορτογαλικό χρηματιστήριο κατέγραφε επίσης μεγάλη πτώση με τον PSI να χάνει-8%,04, το χρηματιστήριο του Παρισιού έχανε πάνω από 7%, αυτό της Μαδρίτης υποχωρούσε 7,5% και ούτω καθεξής.

Η Wall Street άνοιξε επίσης με μεγάλη πτώση: μισή ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών ο δείκτης της βιομηχανίας Dow Jones σημείωνε πτώση -4%, ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας και ναυτιλίας -4,48%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 -4,24%.

Ανεπηρέαστα δεν έμειναν τα χρηματιστήρια ούτε στη Μέση Ανατολή, με τον δείκτη του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας να καταγράφει πτώση -5,9%.

Το χρηματιστήριο της Σαγκάης έκλεισε σήμερα με πτώση -8,49%, υφιστάμενο τη μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση από το 2007.

Εξάλλου το ευρώ ανέβαινε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο συναλλαγματικής ισοτιμίας έναντι του δολαρίου (1:1,17) από τα μέσα του Ιανουαρίου περί τις 16:10 ώρα Ελλάδας.