ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαπαβίτσας: Η Λαϊκή Ενότητα θα θέσει θέμα συμμετοχής της Ελλάδας στην ΟΝΕ

Λαπαβίτσας: Η Λαϊκή Ενότητα θα θέσει θέμα συμμετοχής της Ελλάδας στην ΟΝΕ

Το περίγραμμα του οικονομικού προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας ορίζει ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος πλέον του νέου κομματικού σχηματισμού υπό την ηγεσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με άρθρο του στην ιστοσελίδα iskra.gr, αναφέρεται στο πρόγραμμα μακροχρόνιας ανάπτυξης της οικονομίας, «με τον περιορισμό του τομέα υπηρεσιών και την παράλληλη τόνωση της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης, τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, την άρση της λιτότητας, τη δημόσια ιδιοκτησία του τραπεζικού συστήματος και τη διαχείρισή του, τις δημόσιες επενδύσεις, τη στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων», καθώς και με «την αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου με απλοποίηση του φορολογικού συστήματος».

«Η Ελλάδα χρειάζεται ολοκληρωτική αναδόμηση των τραπεζών σε δημόσια βάση για να στηριχτεί η ανάπτυξη και παράλληλα «σεισάχθεια» στα χρέη των εταιρειών και των νοικοκυριών. Χρειάζεται επίσης ολοκληρωτική αλλαγή σε κεντρικούς τομείς εθνικής σημασίας, όπως η ενέργεια και οι μεταφορές», συμπληρώνει ο Κώστας Λαπαβίτσας, θέτοντας παράλληλα το εξής ερώτημα: «μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα, με το οποίο συμφωνεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, εντός της ΟΝΕ; Η ξεκάθαρη απάντηση είναι δυστυχώς όχι, όπως φάνηκε από την ντροπιαστική παλινωδία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΟΝΕ έχει δικό της πρόγραμμα για την Ελλάδα, που είναι το νέο μνημόνιο. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα».

Ο βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας γράφει ακόμα ότι το κόμμα θα δηλώσει θέμα συμμετοχής της Ελλάδας στην ΟΝΕ, υποστηρίζοντας πως «το εθνικό νόμισμα είναι βήμα και εργαλείο για την ανάταξη της χώρας – δεν είναι αυτοσκοπός» και καταλήγει: «η μετάβαση περιλαμβάνει μέτρα όπως στάση πληρωμών στο δημόσιο χρέος με στόχο τη διαγραφή του, μετατροπή χρεών, καταθέσεων και μισθών στο νέο νόμισμα με αναλογία 1:1, άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών και εξομάλυνση των κεφαλαιακών και τραπεζικών ελέγχων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κρατικές εγγυήσεις, ιεράρχηση των εισαγωγών για να υπάρξει επάρκεια στα φάρμακα, τα τρόφιμα και τα καύσιμα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για δελτίο, όπως συχνά και κακόβουλα λέγεται».

Σχετικές ειδήσεις