ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο επίκεντρο του επόμενου Eurogroup και πάλι η Ελλάδα

Στο επίκεντρο του επόμενου Eurogroup και πάλι η Ελλάδα

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) θα συζητήσουν την πρόοδο στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και της Κύπρου όταν συναντηθούν στις 12 Σεπτεμβρίου στο Λουξεμβούργο, είπε μια πηγή στη γραμματεία της ομάδας χθες (07/09/2015).

"Οι υπουργοί θα συζητήσουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση [στην Ευρωζώνη], και τρόπους να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Θα ενημερωθούν επίσης και για τα τρέχοντα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα και τη Κύπρο", είπε η πηγή στο πρακτορείο RIA Novosti.

Αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, όπως διευκρινίζεται, θα υπάρξει ενημέρωση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σχετικά με τις διαδικασίες που οδηγούν στην έναρξη εφαρμογής του νέου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας υπό την βασική ευθύνη του ESM.

Για το θέμα της Κύπρου θα υπάρξει ενημέρωση για την 7η αξιολόγηση του προγράμματος, την οποία έφερε σε πέρας η τρόικα των ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) αποδέσμευσε τη πρώτη δόση - περίπου 30 δις ευρώ - από ένα δάνειο αξίας 86 δις ευρώ στην Ελλάδα στο οποίο συμφώνησε το Eurogroup στις 14 Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις