ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Ο Κρούγκμαν στοίχισε ακριβά στον Τσίπρα

Handelsblatt: Ο Κρούγκμαν στοίχισε ακριβά στον Τσίπρα

Υπό τον τίτλο «Η λανθασμένη συμβουλή είναι ακριβή», η Handelsblatt επισημαίνει ότι «στην πρόσφατη διαμάχη γύρω από τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία ο Κρούγκμαν προκάλεσε, κατά την άποψη πολλών ειδικών, σημαντική ζημιά με επικίνδυνες συμβουλές προς την κυβέρνηση Τσίπρα».

Σε πολυσέλιδο αφιέρωμα της στον Αμερικανό νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν η Handelsblatt μιλά - όπως σημειώνεται στη DW - για τον «ισχυρότερο οικονομολόγο του κόσμου», παρουσιάζοντας εκτενώς τις θέσεις αλλά και τα λάθη του.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι στα τέλη Ιουνίου ο Κρούγκμαν επιβράβευσε το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος συμβουλεύοντας τους Έλληνες να ψηφίσουν «όχι», ενώ παράλληλα επέρριψε στη γερμανική κυβέρνηση «ότι σχεδιάζει πραξικόπημα στην Αθήνα».

Όμως, «όταν ο Τσίπρας λίγο αργότερα αναγκάστηκε να αποδεχθεί ένα πακέτο διάσωσης που έχει αισθητά δυσμενέστερους όρους από τις προτάσεις των δανειστών που είχαν απορρίψει οι Έλληνες, ο Κρούγκμαν πήρε αποστάσεις από τον σύντροφό του στην Αθήνα», σχολιάζει η Handelsblatt.

Σχετικές ειδήσεις