ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρύθμιση 100 δόσεων: Ποιες αλλαγές έρχονται - Ποιους θα επηρεάσουν

Ρύθμιση 100 δόσεων: Ποιες αλλαγές έρχονται - Ποιους θα επηρεάσουν

Δυσμενείς αλλαγές έρχονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς προβλέπεται μέχρι και «αποβολή» για όσους δεν είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ - ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, με βάση τις διατάξεις οι οποίες ήδη έχουν ψηφιστεί, το επιτόκιο θα αυξηθεί από το 3% στο 5% ενώ θα επιβληθεί 5% επιτόκιο και στις οφειλές έως 5.000 ευρώ οι οποίες έως τώρα ήταν άτοκες.

Αναμένεται επίσης να ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια και να μειωθεί ο αριθμός των δόσεων για τους «έχοντες». Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται και «κόκκινη κάρτα» για όσους δεν ανταποκρίνονται στις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, από την επιβάρυνση με επιτόκιο θα εξαιρεθούν οφειλέτες που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι οι ληξιπρόθεσμες των ιδιωτών προς το κράτος έφτασαν το ποσό των 72,18 δισ. ευρώ, μετά την αύξηση κατά 645 εκατομμύρια ευρώ τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι συνολικές νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το δημόσιο από την αρχή του έτους έως και τον Αύγουστο ανήλθαν σε 6,923 δισ. ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσοστό εισπραξιμότητας επί των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται στο 14%. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε νέο χρέος 100 ευρώ εισπράττονται μόνο 14 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις