ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα επίθεση Μητρόπουλου: Εξαΰλωση επικουρικών και επιδοματοποίηση κύριων συντάξεων

Νέα επίθεση Μητρόπουλου: Εξαΰλωση επικουρικών και επιδοματοποίηση κύριων συντάξεων

Η κυβέρνηση δεν πήρε νομιμοποίηση για το τελευταίο μνημόνιο, αν προσθέσετε την αποχή, την άκυρη ψήφο, την αντιμνημονιακή ψήφο και την ανεκπροσώπητη εντός κοινοβουλίου που είναι 6,2%, το 63,5 % του λαού με όρους πραγματικής αποτίμησης της λαϊκής ετυμηγορίας, δεν έδωσε νομιμοποίηση, επιτέθηκε ακόμη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Συνεχίζοντας ο αντιπρόεδρος της βουλής και πρώην βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 σχολίασε ότι πάμε σε εξαΰλωση των επικουρικών και επιδοματοποίηση των κύριων συντάξεων.

Σύμφωνα με το μνημόνιο - είπε - οι επικουρικές συντάξεις δεν είναι εγγυημένες, ενώ στις κύριες συντάξεις αυτό που εγγυάται το μνημόνιο για όλους τους δικαιούχους κύριας σύνταξης, είναι μόνο η βασική σύνταξη. "Από εκεί και πέρα το υπερβάλλον κομμάτι ,το λεγόμενο αναλογικό, το οποίο δεν εγγυάται το κράτος εφεξής και στο διηνεκές, το εγγυούνται μόνο τα ταμεία. Άρα, από το σύνολο των συντάξεων το μόνο που επιτρέπουν οι δανειστές να εγγυηθεί το κράτος είναι η βασική σύνταξη που σήμερα είναι 363,5 ευρώ και δυστυχώς με άλλη ρύθμιση του μνημονίου έχει παγώσει μέχρι τέλη του 2021" τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις