ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται η …λυπητερή για τους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Έρχεται η …λυπητερή για τους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Τσουχτερές γίνονται οι δόσεις για όσους οφειλέτες είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, καθώς το επιτόκιο για τις έντοκεςδόσειςανέβηκε από το 3% στο 5,05%, ενώ όσες δεν επιβαρύνονταν με επιτόκιο, τώρα γίνονται έντοκες.

ΕΝΤΟΚΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Οι αλλαγές που ισχύουν για τις 100 δόσεις είναι:

  • Η αύξηση του επιτοκίου, για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, από 3% σε 5,05%.
  • οι άτοκες δόσεις, για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ, έγιναν έντοκες για όσους οφειλέτες δεν πληρούν το κριτήριο του εισοδήματος. Δηλαδή, εάν η υπαγόμενη στη ρύθμιση οφειλή, υπερβαίνει το 50% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.
  • οι άτοκες δόσεις, για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ, είναι πλέον έντοκες, για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Μάλιστα, η επιβάρυνση θα ισχύσει και για όσους πλήρωσαν τη δόση από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τη διαφορά αναδρομικά!

Με τις νέες αλλαγές, θα υπάρξουν και κάποιοι που θα βρεθούν εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων. Αφορά σε όσους οφειλέτες δεν έχουν εξοφλήσει ή δεν έχουν ρυθμίσει νέα φορολογική οφειλή τους ένα μήνα (τρεις μήνες ήταν μέχρι τώρα το περιθώριο που υπήρχε) από τη στιγμή που κατέστη ληξιπρόθεσμη.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η εφαρμογή μέσω taxis για την πληρωμή του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ.

Σχετικές ειδήσεις