ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μοσκοβισί στην Αθήνα - Ορθάνοιχτη η αξιολόγηση, δέσμη προτάσεων στο τραπέζι

Ο Μοσκοβισί στην Αθήνα - Ορθάνοιχτη η αξιολόγηση, δέσμη προτάσεων στο τραπέζι

Οι ευρωπαϊκές αφίξεις συνεχίζονται στην Αθήνα με τη διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα σήμερα και αύριο του επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με την κυβέρνηση και να ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Για τις 18:30, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Π. Μοσκοβισί, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος επέμεινε, σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο Γαλλικό Πρακτορείο, στις Βρυξέλλες, ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «ως το τέλος της χρονιάς» από την κυβέρνηση της Ελλάδας και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της. «Υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Παρά τα προμηνύματα το Μαξίμου θα επικοινωνήσει την ανάγκη πολιτικής απόφασης για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, και τους πλειστηριασμούς.

Την ίδια ώρα όλα τα καυτά θέματα παραμένουν ορθάνοιχτα. Εξ αυτού του λόγου κρίσιμη σύσκεψη είχε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Δραγασάκη και κορυφαίους υπουργούς, Φλαμπουράρη, Τσακαλώτο και Παππά.

Σε ένα πλαίσιο μόλις 12 ημερών έως τις 15 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση πρέπει να έχει δώσει λύσεις και να έχει κλείσει μέτωπα για να τελεσφορήσει η αξιολόγηση.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν η άφιξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που αναμένεται στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, θα γίνει με την ολοκλήρωση τους

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΝΙ η επίσκεψη του επίτροπου Πιερ Μοσκοβισί, προετοιμάζει το ταξίδι του Γιούνκερ σε μια σημειολογική κίνηση του ρόλου της Κομισιόν, στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη (4/11), ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος της Συνέντευξης Τύπου, ο κ. Mοσκοβισί θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό κ. Αλέξανδρο Χαρίτση και αμέσως μετά θα επισκεφθούν μαζί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του οποίου συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικές ειδήσεις