ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Oι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρωζώνη για μείωση του ελληνικού χρέους

Oι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρωζώνη για μείωση του ελληνικού χρέους

Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ, οι ΗΠΑ πιέζουν τις χώρες της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε μία αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους, έτσι ώστε να δώσουν στους ιδιώτες επενδυτές την «αίσθηση» πως το χρέος είναι βιώσιμο.

Ο αξιωματούχος ανέφερε πως η Ευρώπη χρειάζεται να λάβει μέτρα για να μετριάσει το συνολικό χρέος της Ελλάδας. Η συμβολή από την ΕΒRD (European Bank for Reconstruction and Development) θα βοηθήσει επίσης να επιστρέψει η οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα.

Η εν λόγω ευρωπαϊκή τράπεζα, η οποία δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο θα μπορούσαν να βοηθήσουν με στελέχη και εμπειρία στην σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση της ωρίμανσης μπορεί να βοηθήσουν την Ελλάδα και το χρέος της. Οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ έχουν διαφωνήσει με πολλές ευρωπαϊκές χώρες για κάποιους τρόπους δραστικότερης εξυπηρέτησης του χρέους, αλλά φαίνεται πως βρίσκονται πιο κοντά σε μία συμφωνία καλύτερων όρων.

Η άποψη των ΗΠΑ είναι ίδια με αυτή του ΔΝΤ το οποίο έχει αναφέρει πολλάκις πως δεν θα προσφέρει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα εάν η Ευρώπη δεν συμφωνήσει σε αλλαγή του τρόπου εξυπηρέτησης. Οι ΗΠΑ είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ.

Πηγή:newmoney.gr

Σχετικές ειδήσεις