ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα προτείνει η κυβέρνηση ως ισοδύναμα για το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα «κόκκινα» δάνεια

Τι θα προτείνει η κυβέρνηση ως ισοδύναμα για το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα «κόκκινα» δάνεια

Λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του Eurogroup (Δευτέρα 9 Νοεμβρίου) και στον απόηχο των συζητήσεων με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει στις προτάσεις για δυο σοβαρά θέματα που παραμένουν ακόμα «ανοιχτά».

Η βελτιωμένη πρόταση που αναμένεται να καταθέσει η ελληνική πλευρά για τα ισοδύναμα προκειμένου να μην ισχύσει ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση θα αφορά στην αύξηση κατά 5% του φόρου σε τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Mega» , από τον φόρο αυτό η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Ορισμένες πηγές ωστόσο υποστηρίζουν η σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογραφεί το 2013 έχει περιορισμούς και πιθανόν θα χρειαστεί και η συναίνεση του ΟΠΑΠ για να προχωρήσουν τυχόν αλλαγές.

Το άλλο σημείο αιχμής με τους δανειστές είναι τα κόκκινα δάνεια και όπως όλα δείχνουν, η πρόταση που θα κατατεθεί θα καλύπτει περίπου το 68% των δανειοληπτών σχέση με το 72% που ήταν η αρχική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της πρώτης κατοικίας ετέθη και στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

Σχετικές ειδήσεις