ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστικό: Ένα ταμείο για κύριες συντάξεις και ένα για επικουρικές ζητούν οι δανειστές

Ασφαλιστικό: Ένα ταμείο για κύριες συντάξεις και ένα για επικουρικές ζητούν οι δανειστές

Σχέδιο για δύο ταμεία ασφάλισης, βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ των Θεσμών και στελεχών του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται η δημιουργία ενός ταμείου κύριας ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους, και ενός ταμείου επικουρικής.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να ζητούν επανυπολογισμό των συντάξεων ώστε όσοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν την ηλικία των 65 ετών να λαμβάνουν το 60% των συντάξιμων αποδοχών μέχρι να συμπληρώσουν την ηλικία των 65 ετών. Μετά τα 65 οι συνταξιούχοι θα μπορούν να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους.

Παρόλα αυτά, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει ότι ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νικόλαος Φράγκος, αναφέρθηκε σε όρια ηλικίας και ποσοστά συντάξεων κατά τη συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά από τη συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, θα γνωστοποιηθεί μέσα από το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Νοέμβριο.

Σχετικές ειδήσεις