ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Πρωτοβουλίες για τη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας

Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Πρωτοβουλίες για τη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας

Η ανάπτυξη πρωτοβουλιών εν όψει του έτους Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας 2016, συζητήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Στρατηγικού Συμβουλίου του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΡΕΕ), στις 2 Νοεμβρίου στη Μόσχα.

Το Στρατηγικό Συμβούλιο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Ρωσία αποτελείται από φορείς της ρωσικής οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας, όπως: το Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο της Ρωσίας, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Μόσχας, το Κρατικό Πρακτορείο στρατηγικών πρωτοβουλιών (ASI), η Ένωση Ρωσικών Τραπεζών, η Ένωση Ρώσων Κατασκευαστών, ο Σύνδεσμος Φαρμακοβιομηχάνων της Ρωσίας κ.α. καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες όπως οι πρώην πρεσβευτές της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Στη συνεδρίαση έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τα θέματα ανάπτυξης πρωτοβουλιών των ρωσικών και ελληνικών φορέων εν όψει της χρονιάς της «Ρωσίας στην Ελλάδα» και της «Ελλάδας στη Ρωσία», για τους στόχους του Στρατηγικού Συμβουλίου, τη γενικότερη παρουσία του ΕΡΕΕ στη Ρωσία, όπως επίσης και για τη συνεργασία σημαντικών ελληνικών εταιρειών με αντίστοιχες ρωσικές επιχειρήσεις.

Για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας, με επίκεντρο τις νότιες περιοχές της ρωσικής επικράτειας, αποφασίστηκε η οργάνωση ελληνορωσικών επιχειρηματικών αποστολών.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Επιμελητηρίου της Ρωσίας G.Petrov, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Κριμαίας G.Muradov, Γενικός Διευθυντής Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων V.Dmitriev, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρώσων κατασκευαστών V.Yakovlev, οι Πρέσβεις A.Vdovin και V.Chkhikvishvili και ο Πρόεδρος του ΕΡΕΕ, Χ. Δήμας.

Σχετικές ειδήσεις