ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροδιαφυγή: Τώρα μπορείς και να αυτοκαταγγελθείς!

Φοροδιαφυγή: Τώρα μπορείς και να αυτοκαταγγελθείς!

Με ένα ομολογουμένως… φιλόδοξο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται σύντομα να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, οι φοροδιαφεύγοντες θα μπορούν να καταγγείλουν τον εαυτό τους στις εφορίες! Γιατί, όμως, να το κάνουν;

Εάν έχετε αδήλωτα ποσά, δεν έχετε παρά να τα δηλώσετε στην αρμόδια εφορία προκειμένου να γλιτώσετε πρόστιμα και προσαυξήσεις!

Όπως, αναφέρει το Marketfair, πρόκειται για ένα νέο τρόπο συλλογής φόρου που στηρίζεται στο φόβο του φορολογούμενου απέναντι σε πιθανό έλεγχο από την πλευρά του κράτους. Το μοντέλο εφαρμόζεται στη Γερμανία και απέδωσε κάποια ποσά στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει και ο Γενικός Γραμματέας Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης.

Δίχως να εμπλέκεται καμία δικαστική αρχή, ο φοροδιαφεύγων θα μπορεί να προσέρχεται στη ΔΟY για να υποβάλλει μία συμπληρωτική δήλωση στην οποία θα δηλώνει τα… αδήλωτά του. Σε αυτήν την περίπτωση, με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, θα απαλλάσσεται από πρόστιμα και προσαυξήσεις με το δεδομένο, βέβαια, ότι θα πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί.

Σχετικές ειδήσεις