ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγαπάς την Ελλάδα; Σταμάτα να μαζεύεις αποδείξεις! (video)

Αγαπάς την Ελλάδα; Σταμάτα να μαζεύεις αποδείξεις! (video)

Θυμάστε την διαφήμιση της δεκαετίας του '90: «Αγαπάς την Ελλάδα, απόδειξη;» Πλέον μπαίνει στις αποθήκες με τα vintage του υπουργείου Οικονομικών. Τέλος εποχής για τις αποδείξεις! Επιβάλλεται η χρήση πλαστικού χρήματος και συνδέονται οι ταμειακές μηχανές επιχειρήσεων με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών διεισδύει όχι μόνον στην τσέπη μας, αλλά και σε όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Τουτέστιν, μετά από μία πολύχρονη καμπάνια από το κράτος ώστε να πειστούν οι Έλληνες φορολογούμενοι να ζητούν και να συλλέγουν αποδείξεις (καμπάνια που έχει πληρωθεί τα δέοντα απ’ όλους μας), τώρα αυτό αλλάζει.

Όπως μαρτυρούν οι μέχρι τώρα διαρροές περί των προθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται υποβολή διάταξης με βάση την οποία σταδιακά την επόμενη χρονιά θα καταργηθεί η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων για τις δαπάνες που πραγματοποιούν τα νοικοκυριά. Ανάλογα με τις συγκεντρωμένες αποδείξεις υπήρχε και έκπτωση φόρου που έφτανε τα 2.100 ευρώ.
Οσονούπω για όλο αυτό θα αποφαίνεται το… μάτι του τραπεζικού big brother.

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο θα γνωρίζει επ’ ακριβώς ποιος ξοδεύει τι (και επομένως από πού τα βρίσκει, αν στο μεταξύ έχει δηλώσει πως δεν τα έχει) και άρα θα περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. Έτσι, τουλάχιστον, υποστηρίζει –ή εύχεται- το υπουργείο Οικονομικών.

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!

Δείτε την ιστορική διαφήμιση του υπουργείου Οικονομικών στα παλιά χρόνια της… ανυποψίαστης ευμάρειας!

Σχετικές ειδήσεις